U wilt uw kind inschrijven op onze school?

Dit kan gedurende het gehele schooljaar en rechtstreeks bij de directie (Pietersweer: 0184-614313, Tonneband: 0184-611088) doen. U bent als ouders van een (toekomstige) leerling altijd welkom om onze school te bezoeken. Soms kunnen we direct tijd vrijmaken om u uitgebreid te informeren en rond te leiden. Het kan ook voorkomen dat u alvast een informatiepakket krijgt en we een afspraak maken voor een uitgebreid informatiegesprek en een rondleiding door de school. Als u ons van tevoren even belt, kunnen we in ieder geval meteen voldoende tijd reserveren om met u en uw kind kennis te maken en u in het gebouw rond te leiden.

'Oefenen'

Nadat het inschrijfformulier is ingevuld en ondertekend, mag uw kind een aantal keren op school komen kijken. Dit mag vanaf het moment dat de peuter 3 jaar en 10 maanden is. Hij of zij mag voor de 4e verjaardag dan 5 dagdelen komen kijken en met de andere kleuters uit de groep meedoen. We doen dit in goed overleg met de leerkracht van de groep waarin uw zoon of dochter geplaatst wordt. De 4e verjaardag van uw zoon / dochter geldt als de eerste schooldag. Vanaf die dag is uw kind ook officieel ingeschreven.

Inschrijfformulier

Het inschrijfformulier kunt u hier downloaden, daarna printen en invullen. Dit formulier kunt u ons per post versturen, maar loop gerust ook even binnen om het af te geven. Wanneer wij uw kind hebben ingeschreven, ontvangt u per e-mail een bevestiging. 

Voor uw kind 4 jaar wordt, mag het twee dagdelen, komen spelen en alvast een beetje wennen. De afspraken voor de wenmomenten kunnen als volgt worden gemaakt: 

  • Wordt uw kind vlak na de kennismakingsochtend 4 jaar, dan worden tijdens deze ochtend de afspraken gemaakt voor de wenochtenden. 

  • Wordt uw kind enkele maanden na de kennismakingsochtend 4 jaar, dan wordt u twee maanden voor zijn/haar verjaardag gebeld om afspraken te maken over de twee dagdelen om te komen wennen.

Voor de rust van de toekomstige leerlingen geven wij het advies, in de maanden december en juni/juli de kinderen niet te laten wennen of starten op school.

Om de nieuwe kleuters voor te bereiden op de basisschool krijgen ze voor ze op school komen een boekje. Hierin staat uitgelegd hoe een dag op school eruit ziet. Zo kunt u uw kind spelenderwijs een beetje voorbereiden op wat komen gaat.