Het nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. In groep 5 zitten dit jaar 26 enthousiaste kinderen en 3 juffen. Op maandag t/m vrijdag werkt juf Naomi. Op maandag en dinsdag is juf Vezna er ook om ons te helpen en op donderdag en vrijdag is juf Verena er.  Met elkaar gaan we er een heel leerzaam en gezellig jaar van maken.

In de eerste weken hebben we veel groepsactiviteiten uitgevoerd om elkaar beter te leren kennen. Ook hebben we met elkaar afspraken gemaakt over wat we belangrijk vinden in de klas. Met rekenen, taal en spelling hebben we nog veel leerstof herhaald van eind groep 4. De tafels zijn een belangrijk onderdeel wat steeds terugkomt bij rekenen. Met spelling werken we met thema’s. Tijdens ieder thema worden er een aantal spellingcategorieën behandeld. Aan het begin van ieder thema krijgen de kinderen de themawoorden mee naar huis. Deze woorden kunnen op 2 manieren gebruikt worden. Namelijk: om sneller te leren lezen en om de woordjes goed te leren schrijven. Ook wordt er in groep 5 gewerkt met een weektaak. De opdrachten van de weektaak moeten op vrijdag af zijn. Hiermee leren we om te plannen.       

Groetjes,

Juf Naomi

 

Deze week is groep 5 gestart met het spelen van Taakspel. Taakspel is een groepsgerichte aanpak waarbij het taakgerichte gedrag van leerlingen positief wordt beïnvloed. Alle groepjes hebben al 2 stickers verdiend. Super gedaan!!

image groep 5 taakspel

Nieuwe foto's online!

Log in om de nieuwe foto's te bekijken!

2okt
3okt
4okt
04 oktober 2017
Start Kinderboekenweek